Verkeersplaneet

De verkeerde planeet wordt een verkeersplaneet

theaterproductie van Koop&Co voor groep 3 en 4 van het basisonderwijs en/of in de leeftijd 6 tot 8 jaar. De pop Spacy komt van de verkeerde planeet en heeft namens zijn Minister President maar één missie en opdracht: “hij moet met behulp van de kinderen op aarde zijn planeet in echte verkeersplaneet veranderen, want op de verkeerde planeet zijn géén regels, verkeerslichten, oversteekplaatsen, verkeersborden, rijbanen en ga zo maar door”.


Deze voorstelling is een combinatie van poppentheater en doe-activiteiten, zoals het spel “Ren je bord”. De Pop Spacy en een vertegenwoordigster van onze planeet de Aarde spelen samen diverse korte scènes. In iedere scene komt een belangrijke verkeersscène naar voren. Zoals op de fiets voorrang geven of verlenen, oversteken op zebrapaden met of zonder verkeerslicht, gordelgebruik in de auto en spelen in de woonwijk. De scènes lopen in eerste instantie verkeerd af! Spacy laat namelijk zien wat er op de verkeerde planeet allemaal gebeurd en dat is erg gevaarlijk! Met behulp van de kinderen probeert Spacy de handelingen en regels eigen te maken, zodat er veilige situaties ontstaan. De vertegenwoordigster namens de Aarde zorgt dat Spacy de tips en aanbevelingen van de kinderen meteen interpreteert en correct uitvoert. Uiteindelijk heeft Spacy genoeg kennis om de verkeerde planeet uiteindelijk te veranderen in een veilige ‘verkeersplaneet.’

Ren je bord
Na afloop van het poppentheater spelen de kinderen samen met Spacy het spel “ren je bord”. De kinderen moeten vragen over verschillende verkeersborden beantwoorden. Bijvoorbeeld: “je mag hier niet borden”, “je moet hier borden”, “pas op borden” en “kijk hier borden”. De kinderen moeten dan naar het juiste verkeersbord rennen.

Uitvoerend team

Esther ter Horst (actrice en poppenspeelster)
Annika van Bruggen (actrice en poppenspeelster)
Amy Beekmans (actrice en poppenspeelster) 


Meer informatie en reserveren

Tijdsduur theatervoorstelling: circa 45 minuten
Aantal kinderen per voorstelling: maximaal 50 kinderen (2 groepen)
Aantal voorstellingen per school: maximaal 2
Kosten: op aanvraag
Speel- en acteerruimte: minimaal 30 m2 en voor ren je bord kan eventueel worden uitgeweken naar een buitenterrein.
Bijzonderheden: Geen
 

*
* verplicht


Spring Mix

Lars Behrenroth
in the mix for
www.alcomobilisme.nl

ZATfm in the Mix

Click and listen to......
ZATFM

Digital Radio Station

Guest-Deejay NOV22

DJ Virato

Foto's

Nieuws


rss
Nederlands Deutsch
© 2024 Koop & Co - Realisatie: Slagkracht