21 maart 2016

Paolo de Zebratemmer temt het verkeer in Nederland....

Paolo de Zebratemmer is één van de succesvolste theaterproducties op het gebied van verkeer voor kleuters in Nederland. Ooit is deze voorstelling exclusief voor enkele jaren geleden in Drenthe opgezet, maar is nu ook in andere provincies te zien. Het verkeersmenu van de gemeente Rotterdam heeft de onhandige Zebratemmer vanaf maart 2016 ook op pad gestuurd om samen met de scholen en de kleuters op zoek te gaan naar de ontsnapte zebra uit het circus.       

De voorstelling
Paolo de zebratemmer uit een circus ver weg in Italië komt op zijn tractor het speellokaal binnen rijden. Hij heeft een groot probleem: Seefje, zijn zebra, is weggelopen. Gelukkig willen de kinderen hem helpen zoeken. Ze roepen heel hard zijn naam, kijken onder de bankjes, zingen met Paolo een liedje, maar niets helpt. Dan ontdekken ze met Paolo drie straten: een rode, een gele en een blauwe. Zou Seefje daarachter zitten. Paolo wil met zijn tractor eerst naar de rode straat rijden, en hij doet stoer: een autogordel heeft hij niet nodig… Hij doet allerlei kunstjes en ja hoor: als hij een scherpe bocht neemt kiept hij om. Door de klap van zijn hoofd op de straat raakt hij al zijn geheugen kwijt. Hij denkt nu dat hij in Blijdorp is, in plaats van op een school! Gelukkig zijn de kinderen er nog. Samen met hen ontdekt Paolo allerlei verkeersregels. En ja hoor: aan het einde vindt Paolo, dank zij de hulp van de kinderen, eindelijk ook zijn zebra terug. Als dank voor hun hulp laten Paolo en Seefje een echte circuskunst zien. En voordat hij weer teruggaat naar Italië mogen de kinderen bij de deur  afscheid nemen van Seefje en Paolo vragen stellen of nog iets vertellen over het verkeer.

Acteur is Joep Dorren, bekend o.a. als Pipo de Clown in "Pipo en de Parelridder" en "Pipo en de Bosbas". Ook speelde hij Dick Bruna in de theatermusical Nijntje.

foto4.jpg

Deel dit via social media:
Twitter Facebook LinkedIn E-mail

Spring Mix

Lars Behrenroth
in the mix for
www.alcomobilisme.nl

ZATfm in the Mix

Click and listen to......
ZATFM

Digital Radio Station

Guest-Deejay NOV22

DJ Virato

Nieuws


rss
Nederlands Deutsch
© 2023 Koop & Co - Realisatie: Slagkracht