9 april 2018

Experiment: Verkeerslab en 50CC voor jongeren in de Beverwaard in Rotterdam-Zuid

Alweer een nieuw experiment van het ZAT Projectenbureau in een stadsgebied van Rotterdam-Zuid. In navolging van de zeer succesvolle interventie voor jonge aso-rijders: Camp21 van mei 2017, is er een nieuw experiment opgezet met partner Stichting Jongeren op Zuid (JOZ) en de gemeente Rotterdam. Dit keer om de verkeersoverlast door jongeren op de fiets en scooter in het gebied Beverwaard tegen te gaan. Met waardevolle steun en hulp van jongerenwerkers en coördinatoren in de Beverwaard en IJsselmonde werden in het gebied Beverwaard meer dan 40 jongeren geworven om deel te nemen aan een speciale productie en interventie van de Verkeerslab en 50CCSCOOTERSCHOOLEVENTS op 9 maart jl. Dit keer vanwege het seizoen niet buiten maar binnen in het huis van de wijk de Focus. De grote zaal werd omgebouwd tot een heuse studio waarin de jongeren met presentatoren van het ZAT Team aan de slag gingen om het onverantwoord fietsgedrag versus afleiding te testen en waarnodig d.m.v. oefeningen bij te stellen. Natuurlijk ontbrak het competitie element niet en het winnende team met de minste fouten qua gedrag ging aan de haal met een heuse beker (zie foto). 

Ook het onderdeel scooters werd d.m.v. het onderdeel 50CC belicht door o.a. een rijsimlator (Verkeersschool Nijland), instructie voorkomen van alcohol en drugs in het verkeer door Youz Rotterdam en een speciale informatiesessie over over veiligheid en de risicos van scooterrijden in het algemeen. Er bleken diverse pizzakoeriers onder de deelnemers te zitten, die nog nooit een rij-opleiding hadden genoten. Kortom de juiste doelgroep zat aan tafel of beter gezegd in de gedragssimulatie.

Met Stichting JOZ en de gemeente Rotterdam wordt in de toekomst verder nauw samengewerkt op het gebied van gedrag in het verkeer in de verschillende stadsgebieden van Rotterdam.  


           
Deel dit via social media:
Twitter Facebook LinkedIn E-mail

Spring Mix

Lars Behrenroth
in the mix for
www.alcomobilisme.nl

ZATfm in the Mix

Click and listen to......
ZATFM

Digital Radio Station

Guest-Deejay NOV22

DJ Virato

Nieuws


rss
Nederlands Deutsch
© 2023 Koop & Co - Realisatie: Slagkracht