4 oktober 2018

Een preview van Fiets4Safe en Verkeerslab tijdens Verkeersveilig Event in Middelburg, Zeeland


Het  ROVZ heeft de maand september uitgeroepen tot Zeeuwse maand van de verkeersveiligheid. Op donderdag 20 september werd in Studio A58 in Middelburg een grote interactieve verkeersdag georganiseerd met volop activiteiten voor scholieren van het basisonderwijs. Doel van deze dag was het bewustzijn rondom verkeersveiligheid onder circa 450 leerlingen bovenbouwleerlingen van de basisschool te vergroten. Tevens wilde het ROVZ het Zeeuws Verkeersveiligheidslabel onder de aandacht bregen bij de docenten.
De teams van Fiets4Safe en het Verkeerslab waren speciaal voor deze dag geselecteerd en uitgenodigd om 6 demonstraties en previews te verzorgen op het gebied van fietsen versus afleiding en algemene houding en inzichten. De leerlingen van de bovenbouw waren zeer actief betrokken bij beide producties.  De presentatoren van de Verkeerslab hadden bijvoorbeeld moeite met het grote enthousiasme die de leerlingen meebrachten. Iedereen wilde meedoen in de quiz of bijvoorbeeld op de 4D-fiets plaatsnemen in een heuse game-show. Ook het Fiets4Safe team kon met de nagespeelde rechtszaak de leerlingen in beweging zetten om als jurylid te fungeren. Kortom een zeer geslaagde dag mede dankzij de strakke en vlekkeloze organisatie van het ROVZ. De komende tijd zal uitwijzen in hoeverre het Verkeerslab of Fiets4Safe een substantiële bijdrage kan leveren aan de verkeerseducatie in de provincie Zeeland.
Het Verkeerslab is reeds door het ROVZ uitgenodigd om op het Reynaert College een uitvoering te verzorgen. Dit omdat deze school van het voortgezet onderwijs een pluim heeft ontvangen als actieve school inzake verkeersveiligheid. Deze pluim werd op 13 september door gedeputeerde Harry van der Maas uitgereikt.        
    Afbeeldingsresultaat voor Verkeerslab Zeeland


Deel dit via social media:
Twitter Facebook LinkedIn E-mail

Spring Mix

Lars Behrenroth
in the mix for
www.alcomobilisme.nl

ZATfm in the Mix

Click and listen to......
ZATFM

Digital Radio Station

Guest-Deejay NOV22

DJ Virato

Nieuws


rss
Nederlands Deutsch
© 2023 Koop & Co - Realisatie: Slagkracht