4 oktober 2018

Verkeer in uitvoering met digitale lesbrieven actief in Noord-Holland 

Samen met partner Contact Onderwijsadviesbureau uit Zuidwolde heeft het ZAT Projectenbureau een aantal jaren geleden een digitale lesomgeving voor verkeersveiligheid ontwikkeld middels interactieve lesbrieven voor het voortgezet onderwijs. Onder de noemer Verkeer in Uitvoering zijn er diverse modules voor PRO, VMBO en HAVO-VWO opgebouwd. De verschillende thema’s in de school-thuis-route of directe schoolomgeving die aan bod komen zijn:
  • zichtbaarheid van de fietser (verlichting, reflectie en kleding)
  • veiligheid en technische staat van de fiets
  • reactietijd en coördinatie van fietsers in combinatie met de omgeving waarin men fietst (overige voertuigen en weginrichting)   
  • afleiding in het verkeer (bellen,  appen, muziek luisteren)Verkeersbord RVV - J16 Waarschuwing voor werk in uitvoering
De leerlingen kunnen in hun eigen leeromgeving en in hun eigen tempo met de digitale lesbrieven werken en individuele of klassikale opdrachten uitvoeren via hun smartphone, laptop of notebook. De lesbrieven zijn ook volledig te integreren in de reguliere lesuren. Bijvoorbeeld tijdens techniek, scheikunde of natuurkunde. Diverse opdrachten zijn op deze vakken gebaseerd. 

Ook de provincie Noord-Holland heeft dit voorjaar besloten om Verkeer in Uitvoering tijdens het schooljaar 2018-2019 uit een groot aanbod van producten te selecteren als educatieve interventie en verkeersgerelateerde activiteit. Verkeer in Uitvoering scoort volgens de provincie Noord Holand vooral op het gebied van afleiding zeer hoog! 

Inmiddels hebben zich meer dan 30 scholen van het basis onderwijs en voortgezet onderwijs aangemeld om dit schooljaar aan de slag te gaan met de digitale lesbrieven op het gebied van verkeer. In totaal worden hierdoor meer dan 2700 scholieren in de leeftijd van 11 tot 14 jaar bereikt.   

Meer informatie:  www.verkeerinuitvoering.nl 

Afbeeldingsresultaat voor verkeer in uitvoering
  
Deel dit via social media:
Twitter Facebook LinkedIn E-mail

Spring Mix

Lars Behrenroth
in the mix for
www.alcomobilisme.nl

ZATfm in the Mix

Click and listen to......
ZATFM

Digital Radio Station

Guest-Deejay NOV22

DJ Virato

Nieuws


rss
Nederlands Deutsch
© 2023 Koop & Co - Realisatie: Slagkracht