20 september 2019

Officiële samenwerkings-
overeenkomst tussen Verkeersveiligheidsorganisatie Kunhadi uit Libanon en ZAT Projectenbureau  

Vrijdag 13 september jl. werd op de Kop van Zuid in het kantoorgebouw van de gemeente Rotterdam de samenwerkingsovereenkomst tussen Kunhadi en ZAT Projectenbureau getekend en bekrachtigd.


Beide organisaties zijn actief op het gebied van verkeersveiligheid zoals rijden onder invloed, afleiding door gebruik van mobiele telefoons en aanpak van risicovolle jonge automobilisten.
Uitgangspunten van de overeenkomst zijn:
  • Ontwikkelen van gemeenschappelijke strategische en tactische educatieve activiteiten voor alle doelgroepen die onderweg zijn in het verkeer
  • Voorbeeld zijn van een internationale succesvolle samenwerking en partnership
  • Het delen van kennis en informatie  welke verkeersslachtoffers in beide landen kunnen voorkomen
De basis voor deze overeenkomst werd in 2018 al gelegd tijdens een bezoek van Henk Koop van het ZAT Projectenbureau aan een seminar in Libanon én het bezoek van de Kunhadi organisatie medio september aan Nederland waar men een kijkje kon nemen hoe verkeerseducatie op directe en interactieve wijze wordt geïmplementeerd in het basis en voortgezet onderwijs.
Fady Gebrane directeur van Kunhadi heeft een aantal jaren geleden zijn zoon verloren tijdens een autocrash en heeft sinds dat moment voorlichtingsactiviteiten ontwikkeld om o.a. risicovol gedrag in het verkeer te voorkomen. Save the Night is bijvoorbeeld in Libanon een inmiddels bekend project die het roerige nachtleven in Beiroet probeert veiliger te maken.
Het ZAT Projectenbureau  is al meer dan 15 jaar succesvol actief op het gebied van ontwikkelen, coördineren en uitvoeren van interactieve verkeerseducatie projecten voor het onderwijs. Hierbij wordt vooral ingezet op infotainment en edutainment elementen.
Beide organisaties hebben elkaar gevonden om verkeerseducatie op scholen in Libanon in de toekomst boeiender en interactiever te maken en vooral in te zetten op nieuwe technieken zoals rij-simulatoren, theater en spelelementen.
Onder de internationale werktitel van “21st Century of Road Safety” zullen beide organisaties werken aan een interactief en educatief programma voor scholen in Libanon vanaf september 2020. Daarnaast zullen door het internationale netwerk van Kunhadi ook overige landen in het Midden-Oosten en Azië worden gestimuleerd om hieraan deel te nemen.
 


Meer informatie over deze overeenkomst en 21st Century of Road Safety kunt verkrijgen bij:
Kunhadi Organization: Dhr. Fady Gebrane (Director) – Tel. 00961 3 694789 (www.kunhadi.org)
www.facebook/kunhadi.org & www.instagram.com/kunhadi.lebanon)
 
ZAT Projectenbureau: Dhr. Henk Koop – Tel. 0031-521345244 (www.koop-co.nl

Deel dit via social media:
Twitter Facebook LinkedIn E-mail

Spring Mix

Lars Behrenroth
in the mix for
www.alcomobilisme.nl

ZATfm in the Mix

Click and listen to......
ZATFM

Digital Radio Station

Guest-Deejay NOV22

DJ Virato

Nieuws


rss
Nederlands Deutsch
© 2023 Koop & Co - Realisatie: Slagkracht