9 april 2018

Verkeersplaneet en het Verkeerslab in het nieuwe seizoen 2018/2019 ook in Groningen te zien!

De provincie Groningen heeft besloten om twee nieuwe producties van het ZAT Projectenbureau in te zetten op scholen van het basisonderwijs en voortgezet onderwijs in het nieuwe seizoen. 

De Verkeersplaneet moet voor leerlingen in de leeftijd van 6 tot 8 jaar voor invulling zorgen om met name de veilige schoolomgeving als de school-thuis-route te duiden en te behandelen. Leerlingen in deze leeftijdscategorie gaan al op de fiets (onder begeleiding) naar school Spacy de pop van de verkeerde planeet heeft al aangeven deze uitdaging in het mooie Groningen graag aan te willen gaan en is vanuit de ruimte druk bezig om te zien waar Paapstil en Fransumer Voorwerk ligt. Hij wil natuurlijk een uitstekende indruk maken bij de kinderen. Hij vraagt zich overigens wel af waar het "peerd van ome Loeks" staat, hij zou graag willen weten of je nog met deze paard de provincie Groningen snel kunt verkennen!Het Nationale Verkeerslab strijkt ook neer komend seizoen op scholen van het voortgezet onderwijs in Groningen. Deze spelshow met als centrale thema afleiding, heeft binnen een paar jaar tijd al mening stad en dorp in Nederland aangedaan om leerlingen tussen 12 en 14 jaar mogelijkheden te bieden om hun verkeerskennis te testen en vooral op de proef te stellen. De heren van de Verkeerslab; Jan Pieterman en Floris Maathuis, zijn beide woonachtig in Groningen en mogen nu voor het thuispubliek  vlammen. Ze hopen natuurlijk op enthousiast en gemotiveerd publiek uit Stad en Ommelanden. Ze refereren hierbij beiden graag aan de grote trots van de stad en provincie op dit moment: het basketbal team Donar! Dat beloofd op verkeerseductie gebied een waar spektakelstuk te gaan worden in het nieuwe seizoen.    
  


Sinds 2015 is overigens Paolo de Zebratemmer en de theater-workshop Veilig Uitgaan = Veilig Thuiskomen ook te zien in de provincie Groningen als partner en onderdeel van de Verkeerswijzer van het Verkeers- en Vervoersberaad Groningen. Beide producties zijn populair en succesvol in het onderwijs.  
 
Deel dit via social media:
Twitter Facebook LinkedIn E-mail

Spring Mix

Lars Behrenroth
in the mix for
www.alcomobilisme.nl

ZATfm in the Mix

Click and listen to......
ZATFM

Digital Radio Station

Guest-Deejay NOV22

DJ Virato

Nieuws


rss
Nederlands Deutsch
© 2023 Koop & Co - Realisatie: Slagkracht