Straatpraatshow

De allereerste talkshow en journaalachtige theatershow in Nederland over verkeersveiligheid rondom de school voor de bovenbouw van het basisonderwijs. Onze deskundige presentatrice gaat het gesprek met scholieren, schooldirectie, juffen/meesters en ouders aan over alles wat zich op straat voor de school afspeelt. Ook de directe buren van de school wordt betrokken. Terug van weggeweest: de beste en slimste schoolagent van Nederland, altijd met zijn speurhond en Politie Porsche op zoek naar verkeersovertreders rond de school en op de school-thuis-route.  

Zeer recent onderzoek wijst uit dat maar liefst 88% van de scholen steeds meer problemen over verkeersgedrag rondom de scholen ervaren, daarnaast zijn 10.000 ongevallen per jaar met gemiddeld 8 dodelijke slachtoffers in een straal van 150 meter ond de school, dus hoogste tijd om hiervoor met scholieren in onze Straatpraatshow te praten

De Straatpraatshow gaat dus over alles wat over straat rond de school op veilige of onveilige wijze loopt, beweegt, fietst en rijdt! Ook wordt speciaal aaandacht besteed aan de school-thuis-route. Hoe kunnen wij met elkaar de schoolomgeving voor iedereen verkeersveiliger en aangenamer maken!  

Scholieren tussen 10 en 12 jaar worden in een talkshow achtige setting op school uitgenodigd om plaats te nemen in een studio om met elkaar te praten over diverse situaties rond de school. Bijvoorbeeld het wild parkeren bij scholen in de ochtend en middaguren, scholieren die zonder uit te kijken straten overrennen, scholieren die massaal worden gebracht als het maar een beetje regent, haastige ouders en verzorgers die scholieren afzetten en vervolgens niet goed uitkijken of verkeersregels negeren en last but not least het zelfstandig fietsen van huis naar school en visa versa met een onveilige fiets en verkeersregels onvoldoende interpreteren. Onze presentatrice zal ook de directe buren van de school bij de talkshow betrekken, die iedere morgen vol stijgende verbazing het halen en brengen van scholieren met lede ogen aanschouwen. 
Een fietsenmaker laat een collectie ondeudelijke fietsen van scholieren zien, die door onze speciale schoolagent in 1 maand tijd in beslag zijn genomen. Deze zeer slimme schoolagent die met zijn Politie-Porsche iedere dag onderweg is, zal ook tijdens de talkshow live present zijn om via een ingelaste "opsporing verzocht" hulp te vragen van scholieren om foute verkeersovertreders rond de school op te sporen.
Kortom een zeer gevarieerde talkshow vol serieuze gespreksstof, interessante gasten maar ook met verrassende wendingen en uitkomsten. De talkshow wordt in stijl afgesloten met het 10 geborden quiz, waarbij de deelnemende schollieren kans maken op een passende prijs.           


Foto Jean-Marc Kessely met medewerking van Porsche (Classic) Center Gelderland

Uitvoerend team

Eva van den Dam (presentatrice/actrice)
Mounira Mansour (actrice)

Meer informatie en reserveren

Tijdsduur talkshow: circa 45 minuten
Aantal kinderen per voorstelling: maximaal 50 kinderen (2 groepen)
Aantal voorstellingen per school: maximaal 2
Kosten: op aanvraag
Show en acteerruimte: minimaal 30 m2 en 
Bijzonderheden: Geen
 

*
* verplichtSpring Mix

Lars Behrenroth
in the mix for
www.alcomobilisme.nl

ZATfm in the Mix

Click and listen to......
ZATFM

Digital Radio Station

Guest-Deejay NOV22

DJ Virato

Nieuws


rss
Nederlands Deutsch
© 2023 Koop & Co - Realisatie: Slagkracht