Paolo de Zebratemmer

Paolo de Zebratemmer is op zoek in stad en dorp naar de ontsnapte zebra.

theaterproductie van Koop&Co voor groep 1 en 2 van het basisonderwijs en/of in de leeftijd 4 tot 6 jaar. Paolo de Zebratemmer is een komische, vrolijke, innemende en onhandige personage die alles verkeerd doet, maar wel met de goede bedoelingen.
 


Paolo de Zebratemmer is gestuurd door zijn circusdirecteur om aan de andere kant of de stad of dorp een zebra (Seef) op te halen. Deze was ontsnapt uit het circus.
Paolo de Zebratemmer komt de school binnen op zijn trapauto met accordeon. Hij stelt zich voor aan de kinderen en legt uit dat hij naar de andere kant van de stad of dorp moet. Een hele belangrijke taak. Maar hij mag dat niet alleen. Alleen maar met behulp van de aanwezige kinderen. Echter de circusdirecteur heeft hem gewaarschuwd, dat er onderweg goed moet worden uitgekeken. Er kunnen onveilige en gevaarlijke situaties voorkomen. Om bij de Seef de zebra te komen heeft de circusdirecteur een route uitgetekend aan de hand van vier situaties/opdrachten. Deze vier situaties/opdrachten zijn gekoppeld aan een kleur. Als je de juiste kleuren volgt, kom je vanzelf bij de zebra. Paolo de Zebratemmer vraagt aan de kinderen of zij hem goed willen helpen. Maar eerst wil Paolo een liedje op zijn accordeon spelen. Alle kinderen mogen meezingen. Na het liedje gaat Paolo op pad met zijn trapauto en wil naar de eerste kleur (situatie/opdracht) gaan met zijn trapauto. Maar onderweg stoot hij zijn hoofd en weet niet meer waar hij is. Hij vraagt aan de kinderen wat hij nu moet doen?
 
De opdrachten/scenes zijn: Autogordels, de functie van een stopplicht, buiten spelen/fietsen op straat, uitstappen uit een auto en oversteken. 
Als alle scenes met de kinderen op correcte en verkeersveilige wijze zijn geregisseerd is zijn missie geslaagd en is Seef de Zebra gevonden.Acteur Joep Dorren

Joep Dorren is het bekendst als Pipo de Clown uit de film "Pipo en de parelridder" Deze rol speelt hij ook in de tweede Pipo-film (2008) en in de musical over Pipo de Clown (2009).  Ook was hij veelvuldig te zien in de Flodder-serie, de film "Flodder in Amerika" (1992) en diverse TV comedyseries. Dorren volgde zijn theateropleiding in Parijs aan de Faculté de Thèâtre Vincennes en bij de Commedia dell Árte van het Piccolo Teatro de Milano. Na zijn opleiding speelde Joep in grote toneelproducties in Frankrijk, Engeland, Italië en Nederland. Sinds 1989 speelt Dorren regelmatig in voorstellingen van het jeugdtheater Hofplein te Rotterdam. In Nederland was hij daarnaast onder meer te zien in de musical 'Rex' van Joop van den Ende Theater producties en speelde hij de hoofdrol in peutermusical Nijntje van Senf Productions. In 2012 en 2013 stond hij opnieuw op de planken in de rol van Dick Bruna in alle grote theaters in Nederland. Joep Dorren bespeelt diverse muziekinstrumenten en is actief als componist, komiek, zanger en is bovendien exclusief als acteur al meer dan 12 jaar voor Koop&Co werkzaam.

Meer informatie en reserveren

Tijdsduur theatervoorstelling: circa 35 minuten
Aantal kinderen per voorstelling: maximaal 45 kinderen
Aantal voorstellingen per school: maximaal 2
Kosten: op aanvraag
Speel- en acteerruimte: minimaal 25 m2
Bijzonderheden: Geen
 

*
* verplicht


Spring Mix

Lars Behrenroth
in the mix for
www.alcomobilisme.nl

ZATfm in the Mix

Click and listen to......
ZATFM

Digital Radio Station

Guest-Deejay NOV22

DJ Virato

Foto's

Nieuws


rss
Nederlands Deutsch
© 2023 Koop & Co - Realisatie: Slagkracht