50CC SCOOTER SCHOOLEVENTS

Workshop over verantwoord en veilig scootergebruik met rijdemonstratie, discussie, rollerbanktest en videoclips voor klas 3 en 4 van het voortgezet onderwijs of in de leeftijd 15 tot 18 jaar

Scooters zijn in de meest coole uitvoeringen te koop. Een mooi bezit dus zo’n ding en je kunt daarmee je ook nog eens lekker snel verplaatsen. Misschien is men al aan het sparen, zodat men er één kan kopen op de zestiende verjaardag. Of misschien hebben sommige meiden en jongens van 15 of 16 jaar al een scooter. In ieder geval is het goed om te weten wat er allemaal komt kijken als je veilig met een scooter in het verkeer wilt deelnemen.
Scooters en brommers vormen samen één procent van al het wegverkeer in Nederland. Dat is dus niet zo heel erg veel. Helaas zorgt het scooter- en brommerverkeer voor tien procent van alle verkeersdoden. Iedere jaar weer circa 75 doden en 2000 zwaargewonden. Het is dus helemaal niet zo gek dat de overheid streng toezicht houdt op de naleving van de regels die gelden voor berijders van scooters en brommers. ZAT Projectenbureau heeft een project en workshop over dit onderwerp ontwikkeld, teneinde de scholieren van het voortgezet onderwijs aansprekende, eigentijdse en praktijkgerichte informatie met hoge impactgraad te bieden..
50CCSCOOTERSCHOOLEVENTS staat voor een boeiende ervaring en uitdaging om brommers en scooters op een veilig, preventieve en verantwoorde wijze te leren ontdekken en daarbij rekening houden met de omgevingsfactoren in dorp, wijk en stad. Motto; Safety4all en kom tot nieuwe inzichten!
Hierbij staan de volgende onderdelen centraal:
  1. Gebruik van de helm
  2. Attentiewaarde voor de omgeving waarin men rijdt (sociaal en verantwoord rijgedrag)
  3. Scooter en brommer wetgeving ten aanzien van rijbevoegdheid, rijden zonder rijbewijs, verzekeringen en registratie
  4. Snelheid en remwerking (veilige rijstijl)
Uitgaanspunt van 50CCSCOOTERSCHOOLEVENTS is dat voorlichting vooral leuk en spraakmakend moet zijn. Dit genereert meer attentiewaarde en vergroot de impact en kans dat de oefenstof blijft beklijven. 50CCSCOOTERSCHOOLEVENTS zijn daarom uit de volgende blokken opgebouwd:
1) Theoretische instructie met videoclips (o.a. met “Normaal” rockgroep oprichter en gepassioneerd motorrijder, Bennie Jolink), discussierondes, werkstukken maken en een 50CC kennisquiz met kans op een 50CC-SAFETYBAG met handige gadgets om de veiligheid op de scooter te vergroten
2) Demonstratie verantwoord scootergebruik op een afgesloten parcours onder begeleiding van ervaren en gediplomeerde instructeurs. O.a. remwerking, helmgebruik, nieuwe regels rijbewijs
3) Rollerbank met gratis controle van scooters en brommers door de plaatselijke politie. Scholieren worden aangespoord om de scooter en brommer mee te nemen voor controle. Natuurlijk wordt door de politie op deze dag geen bekeuringen uitgedeeld.

Uitvoerend team

Soraya de Bakker (trainster en instrutrice)
Opleidingscentrum DIBO of lokale rijscholen leveren instructeurs voor de praktijkoefening met scooters.
Lokale politie (indien beschikbaar met rollerbank)

Meer informatie en reserveren

Tijdsduur workshop: circa 90 minuten
Aantal leerlingen per workshop: maximaal 75 leerlingen
Aantal workshops per school: maximaal 2 (één dagdeel)
Kosten: op aanvraag
Benodigde ruimte: minimaal 2 instructielokalen en een plein of ruimte voor de scooter praktijkoefening
Bijzonderheden: Geen

 

*
* verplicht


Spring Mix

Lars Behrenroth
in the mix for
www.alcomobilisme.nl

ZATfm in the Mix

Click and listen to......
ZATFM

Digital Radio Station

Guest-Deejay NOV22

DJ Virato

Foto's

Nieuws


rss
Nederlands Deutsch
© 2023 Koop & Co - Realisatie: Slagkracht